Общи условия

Моля, прочетете внимателно настоящите общи условия и Политиката ни за защита на личните данни, преди да използвате услугите ни.

 

 1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Сайтът:  www.valerus-bg.com е собственост на ЕТ „ВАЛЕРУС – ВАЛЕРИ РУСИНОВ“.

Настоящият уебсайт и съдържащите се в него търговски предложения за продажба на стоки и услуги са насочени към юридически и физически лица.

Сайтът на фирма Валерус не е онлайн магазин;

В него не се изисква регистрация;

Не се използват бисквитки или подобни технологии за проследяване.

 

 1. Отговорност

Фирма Валерус прави всичко възможно да поддържа на сайта си вярна, точна и актуална информация, без това да изключва възможността инцидентно да възникват обективни несъответствия или пропуски. Цялата информация в сайта се предоставя в съответствие с действащото българско законодателство.

 

 1. Фирма Валерус не носи отговорност за:
 • Евентуални вреди, реални или въображаеми, възникнали, или свързани с достъпа (или липсата на достъп) до сайта и използването на неговото съдържание;
 • Информацията, включена в сайтовете, към които в www.valerus-bg.com са публикувани линкове, както и последиците от тяхното посещаване;
 • Мненията, изразени във форумите/коментарите под материалите;

 

 1. Използване на сайта от търговци /трети лица/.

Категорично се забранява използването на цели материали и снимки от сайта, без изричното писмено съгласие на фирма Валерус, независимо дали е посочен източникът или е поставен линк към него. Всяко подобно действие ще бъде преследвано от нас по съдебен път с цялата категоричност и строгост на закона.

 

 1. ЗАПИТВАНЕ ЗА ОФЕРТИ

Запитването за оферти може да се осъществи по два начина:

 1. Чрез попълване на формата за запитване в сайта;
 2. Чрез използване на електронните адреси в раздел „Контакти“.

И в двата случая е необходимо:

Ако сте юридическо лице, трябва да напишете името на фирмата, към кого да бъде адресирана офертата, служебен телефон за обратна връзка при въпроси от наша страна по изготвяне на офертата и E-mail адрес. Ако сте физическо лице, е необходимо да посочите единствено E-mail адрес, на който да върнем отговор. Посочването на име и телефон за обратна връзка е по Ваше желание.

 

III. ПРОДАЖБА НА СТОКИ ИЛИ УСЛУГИ

 1. Срок на доставка

По-голямата част от стоките, обявени в сайта, са на склад и може веднага да бъдат закупени. За продукти, които не са на склад, сроковете на доставка са от 1 до 5 седмици.

 1. Плащане

Фирма Валерус предлага закупените от вас стоки да бъдат платени в брой или чрез ПОС терминал срещу издадена фактура и касова бележка или фактура по банков път.

 

 1. ЦЕНИ
 • Всички цени обявени в сайта са калкулирани на база доставка от склада на Валерус. Изключения се правят при определени условия или предварителни уговорки.
 • При уговорка за доставка до Ваш склад в рамките на гр. София, минималната сума на поръчката трябва да надвишава 120.00 лева с включен ДДС.
 1. Как може да закупите стоки от нас:
 • Като ни посетите на място в складовата ни база;
 • Като направите поръчка по електронна поща. Стоката ще Ви бъде доставена с куриерски фирми Спиди, Еконт или куриерска фирма по Ваш избор.

Фирма Валерус не изпраща стока от офиси на куриерски фирми След като стоката е готова за експедиция, тя се взема от куриер от склада на Валерус, и може да бъде доставена до посочен от вас адрес или офис на куриерска фирма.

Забележки:

 • Заплащането за доставка с куриерска фирма е за сметка на клиента. Изключения се правят при определени условия или предварителни уговорки.
 • С КУРИЕРСКИ ФИРМИ НЕ СЕ ИЗПРАЩАТ ЗАПАЛИМИ ХИМИКАЛИ, КИСЕЛИНИ И ХИМИКАЛИ, КОИТО БИХА НАВРЕДИЛИ ЗДРАВЕТО НА ПРЕВОЗВАЧА.
 • Правете вашите запитвания или заявки не по телефон, а по електронна поща. По този начин ще има проследимост на заявките и ще се избегнат грешки. Екипът от колеги от отдел продажби ще ги обработи в рамките на 1-2 работни дни. Ще получите и потвърждение. Ползвайте обявените телефони, ако единствено имате нужда от консултация.

 

 1. Продажба на стоки на физически лица

Продажба на стоки се извършва само на лица навършили 18 години. За ученици се прави изключение, ако са придружени от родител или учител.

В раздел “Реактиви” са упоменати химикалите, които са абсолютно забранени за продажба на физически лица.

 

РЕКЛАМАЦИЯ

При получаването на стоката, Купувачът или посоченото от него лице е длъжен да я прегледа. Когато стоката се получава с куриерска фирма, Купувачът е преглежда пред куриера. Целта е да се констатират явни недостатъци, например: нарушена цялост на опаковката, видими транспортни дефекти, установени липси в окомплектовката, липса на придружаващи аксесоари, липса на придружаващи документи и др.

В случай, че Купувачът или посоченото от него лице не направи оглед на получената стока и не предяви незабавни претенции пред лицето извърщващо доставката, стоката се смята за одобрена и ТОЙ губи право да претендира на по-късен етап за наличие на явни недостатъци на стоката.

Срокът, в който може да се претендира за скрити недостатъци е не по-късно от един месец от получаване на стоката.

 

ВРЪЩАНЕ НА СТОКА

 

КУПУВАЧА може да се откаже от закупена стока без да посочва причина, без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 14 дни, считано от датата на получаване на стоката, съгласно чл.50 ЗЗП.

 

КУПУВАЧА връща стоката  в 14-дневен срок от предявяване на претенцията и заплаща транспортните разходи за връщане на стоката, съгласно посоченото в чл.55 ал.2 от ЗЗП. Крайният срок за връщане на стоката обратно е преди изтичането на 14-дневния срок на адрес: София, жк. Дружба-1, ул. Амсетдам №16.

При получаване на върнатата стока се прави оглед от служител на Валарус за нейното състояние, търговски вид, нарушена или липсваща опаковка и др. и се съставя Протокол със снимков материал.

 

Заплатената сума се възстановява на КУПУВАЧА за закупения продукт, в срок до 10 работни дни, считано от датата на получаване на върната стока. При установени нарушения на външния вид, цялостта на опаковката или липси, фирма Валерус си запазва правото да приложи чл.55 ал.4 от ЗЗП:

 • Отбива от заплатената сума 15% и възстановява на КУПУВАЧА остатъчната стойност, когато стоката е върната в лош търговски вид /нарушена или липсваща опаковка/;
 • Отбива от заплатената сума 25% и възстановява на КУПУВАЧА остатъчната стойност, когато стоката е върната с видими следи и/или дефекти, които са резултат от употреба извън обичайния начин, необходим за установяване на естеството, характеристиките и функционирането й.

 

При механична повреда с пряко влияние върху функционалността на стоката, причинена от потребителско действие, резултат от употреба извън обичайния начин, необходим за установяване на естеството, характеристиките и функционирането й и в разрез с предписанията на производителя, фирма Валерус има право да направи отбив в по-голям от посочените по-горе процент след изготвянето на констативен протокол за повредата издаден от оторизиран сервиз.

 

Правото на отказ за връщане на стока и възстановяване на сумата и в 14-дневен срок по чл.50 от ЗЗП се прилага при следните случаи:

 • за доставка на стоки, изработени по поръчка на ПОТРЕБИТЕЛЯ или съобразно неговите индивидуални изисквания;
 • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
 • за доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето;
 • за доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
 • за доставка на запечатан компютърен софтуер, който е разпечатан след доставката;
 • за стоки, предадени и получени директно от склада на Валерус или са доставени до склада на КУПУВАЧА и той е имал възможност и е извършил преглед, направил е проверка на функционалността, качеството и окомплектовката на тези стоки и ги е одобрил. С подписване на Приемо-предавателен протокол се счита, че действията по предходното изречение са извършени.

 

Общите ни Условия, имат силата на договор и уреждат отношенията между ЕТ „ВАЛЕРУС – ВАЛЕРИ РУСИНОВ“ и лицата, ползватели на услугите. Съгласявайки се с тези Условия по време на процедурата по попълване на формата за запитване и поръчки или запитване на обявените E-mail адреси в сайта на ВАЛЕРУС, Вие се съгласявате и с Общите условия и Политиката за защита на личните данни, т.е. ще се счита, че сте ги прочели, разбрали и сте съгласни с тях, както и с обработването на личните Ви данни.